Условия и правила за членство

Видеонаблюдение Залата е под постоянно видеонаблюдение, с цел сигурност на членовете и спазване на реда.

Регистрационна такса

Тази такса се заплаща еднократно при ставане на член на FIT FACTORY. Всеки член получава собствена членска карта и катинар.

Членска карта Всички членове получават членска карта при регистрацията. Те са длъжни да я носят със себе си при посещение в залата. В противен случай няма да бъдат допуснати. Преиздаването на загубена или забравена карта се заплаща. Картите са поименни и преотстъпването им е забранено. При доказана злоупотреба картата ще да бъде спряна и членството на притежателя ѝ анулирано.

Депозитът, който се зарежда в картите, може да бъде ползван единствено за закупуване на стоки и услуги на FIT FACTORY.

Всеки член е длъжен да уведоми ръководството на FIT FACTORY при загуба на членска карта. В случай, че той не го направи, той носи отговорност за евентуални злоупотреби с неговата карта. Стойността на анулирана заради неспазване на правилата членска карта не се възстановява.

Алкохол, наркотици и тютюнопушене Достъпът на лица под влиянието на алкохол и други упойващи вещества е забранен. Употребата на алкохол, наркотични вещества и тютюневи изделия (включително електронни цигари) на територията на залата е строго забранена. Нарушаване на това правило води до прекратяване на членството.

Катинари и гардеробчета Всички членове на FIT FACTORY получават катинар при регистрацията и се очаква да го носят със себе си при посещение в залата. Член от персонала на клуба провежда инструктаж за употребата на катинара и неговата безпроблемна употреба. FIT FACTORY не носи отговорност за съзнателно или несъзнателно повредени катинари. Гардеробчетата в съблекалните се използват само по време на посещението и оставянето на заключено гардеробче след напускане ще доведе до отстраняване на катинара от вратичката. FIT FACTORY не носи отговорност за евентуални загуби на вещи или повреди на имущество или ценности на територията на залата, дори и оставените вещи да са в предвидените за това гардеробчета, освен ако загубата или щетата не е причинена по небрежност от страна на залата. На нивото на тренировъчната част на залата са предвидени шкафчета за ценности. Поради съображения за сигурност, е забранено внасянето на чанти, сакове и раници в тренировъчната част на залата.

Душове Използването на душовете в залата се контролира. Всеки член с активна карта може да използва по един безплатен душ на ден. Чекиране на членската карта на четците пред баните осигурява десет минути топла вода на съответния душ в самата баня.

Сауна Използването на сауната става само с предварителна заявка по телефон или на място. Времетраенето на сауната е до 1 час. Препоръчва се членовете със сърдечни и кожни проблеми да се консултират с лекар преди да ползват сауната. Сауната е забранена за деца под 16 години и бременни жени.

Солариум Използването на солариума става с жетони от по 3 минути. Всеки член минава през инструктаж от служител на FIT FACTORY преди първото посещение. Съветваме хората с кожни проблеми да се консултират с дерматолог преди започване на процедури.

Обувки и облекло От всички членове се изисква да носят подходящи и чисти обувки в залата. Забраняват се голи тела, боси крака, джапанки, улични обувки, ботуши, работни обувки и други. Ако чистите обувки са забравени, членът се задължава да ползва калцуни. Неспазването на това правило може да доведе до прекратяване на членството.

Домашни любимци Забранява се водене на домашни любимци на територията на залата. Изключение са само кучета-водачи.

Тежести и оборудване На всеки член се предлага инструктаж за използване на фитнес оборудването в залата. Провеждането на този инструктаж е силно препоръчително. В случай, че даден член иска да научи повече за правилната експлоатация на фитнес оборудването, винаги може да се обърне към служител на FIT FACTORY.

Свободните тежести, постелки и други фитнес аксесоари се подреждат на определените за това стойки и места след ползване. Нарушаване на това правило може да доведе до прекратяване на членството в залата.

Упражнението „Мъртва тяга“ се изпълнява само на предвидената за това платформа.

Членовете се задължени да използват залата и оборудването в нея по предназначение. Те трябва да използват оборудването в строго съответствие с всички правила и указания, издадени от FIT FACTORY и да се съобразяват с насоките, отнасящи се до употребата на оборудването, направени от всеки служител или управителя на залата.

Промени Ръководството на FIT FACTORY запазва право да променя правилата, оборудването и работното време на залата по всяко време и по всяка разумна причина. FIT FACTORY може да бъде затворен за работа по поддръжка, ремонт или при всякакви други обстоятелства, които ръководството сметне за необходими.

Отговорност FIT FACTORY не носи отговорност за заболявания, контузии и наранявания причинени по непредпазливост на територията на залата. Също така не поема отговорност за събития, които нито ръководството на залата, нито нейните доставчици биха могли да предвидят или предотвратят (включително вреда или нараняване в резултат на токов удар, влошаване или прикриване на медицинско състояние, или вреда от ползването на съоръженията).

Всички членове се съветват да потърсят консултация с лекар преди да започнат да посещават залата.

Оръжие Внасянето на оръжия в залата е строго забранено.

Непълнолетни лица Достъпът до залата на непълнолетни лица е ограничен само в рамките на работното време на персонала.

Достъп в извънработно време

През часовете извън работното време на персонала членовете ползват залата на самообслужване. Те използват членската си карта за да отворят входната врата, след което я чекират и минават през турникета. Допускането на външни лица , както и членове на залата с изтекли абонаменти на територията на клуба е забранено и нарушаването на това правило води до незабавно прекратяване на членството. След отваряне на входната врата, всеки член е длъжен да се увери, че други лица няма да преминат, с или без негово знание. От вътрешната страна на входната врата има бутон за изход, който отключва вратата за три секунди, след което автоматично я заключва отново. В случай на авария или отказ на бутона за изход е предвиден авариен бутон, който се намира по-високо на вратата и прекъсва електрозахранването на входната врата при натискане. В часовете от 22:00ч до 08:00ч е абсолютно забранено хвърлянето на тежести, пускането на дъмбели и шумното изпълнение на “Мъртва тяга”. Нарушаването на това правило води до прекратяване на членството.